Monipuolinen merileväHeti peruskoulun jälkeen minulle oli selvää, että halusin opiskella kampaajaksi. En kuitenkaan voinut toteuttaa unelmaani, koska minulla oli niin paljon allergioita. Olin syönyt epäterveellisesti ja kehoni reagoi siihen voimakkaasti. Kaikenlaiset kemikaalit olisivat vain pahentaneet terveydentilaani.

Kunpa olisinkin pysynyt luonnollisen ravinnon imussa, jättänyt valkoisen jauhon ja sokerin pois sekä tehnyt parempia valintoja ruoan suhteen, mutta pikaruokakulttuuri, lisä- ja väriaineet alkoivat nakertaa terveyttäni. Hemmottelimme itseämme grilliruoalla ja helpotimme arkea lähikioskin hampurilaisilla aavistamatta seurauksia. Näiden allergioiden ohjaamana kiinnostuin ravinnon merkityksestä enemmän. Hain myös apua vaihtoehtoisista hoitomuodoista. Kuuntelin intuitiotani ja jätin punaisen lihan pois. Viljat ovat myös aina olleet suolistolleni kompastuskivi. Nykyisin syön harvoin leipää ja vältän viimeiseen asti vehnäjauhoja.

Keho kerää itseensä epäpuhtauksia joka puolelta ja on hyvä tiedostaa, mitä kaikkea tulee ravinnon mukana, mitä ilmansaasteina iholle tai lääkejääminä juomaveden mukana Kaikkea ei voi välttää, mutta varmasti asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Näiden asioiden kautta minulle oli myös luonnollista käyttää kosmetologina luonnonkosmetiikkaa ja siirtyä normaalin kampaajan töistä ekokampaajan luonnollisempaan työnkuvaan.

Nyt tullaan tämän kirjoituksen pääasiaan eli merilevään. Olet ehkä saattanut nähdä postauksiani geelistä ja kasvovoiteesta joita olen valmistanut merilevästä. Puhun nimenomaan luonnollisesta merilevästä eli karrageenistä. Paljon on puhetta myös kemiallisesti valmistetusta karrageenistä, jota käytetään mm. elintarviketeollisuudessa. Myös kasvivärjäyksessä käytettävää hennaa valmistetaan synteettisenä versiona ja sitä on vaikea erottaa alkuperäisestä luonnollisesta versiosta. Merilevää myydään myös lisäravinteena ihmisille ja eläimille. Merilevä on hyvin ravinnepitoinen kasvi.


Tarvitaan siis oikeaa luonnollista merilevää, kattila ja siivilä. Merilevää kiehautetaan vedessä hetkisen ja siivilöidään astiaan. Massasta tulee geelimäistä, kun sekoitat veden ja merilevän. On hyvä ottaa huomioon ettei seos kestä kauaa toimintakykyisenä, koska se ei sisällä mitään säilöntäaineita. Toisaalta on myös kätevää purkittaa merilevä pieneen kannelliseen purkkiin ja säilyttää jääkaapissa. Samaa ainetta voi käyttää kasvonaamiona, voiteena, hiusgeelinä tai puhdistavana hiusnaamiona. Toki levää voi lisätä pieneen suihkepulloon ja käyttää suihkeena hiuksille ja kasvoille. Varoituksen sana: Merilevä on hyvin puhdistava ja voi aiheuttaa päänsärkyä tai muita puhdistusoireita. Muista juoda hoidon yhteydessä hyvin vettä. Älä juo alkoholia samana päivänä. Älä tee tätä lääkekuurin yhteydessä. Tämä koskee hiusnaamiota, jossa tulee iso määrä merilevää isolle pinta-alalle.


Hoito toimii varmasti paremmin, jos sinulla on värjäämättömät hiukset ja olet jo tottunut luonnonkosmetiikan käyttäjä. Kiehauttaminen tuo keittiöön tuulahduksen merellistä tuoksua.
Vinkki: tehosta vaikutusta päähieronnalla/kasvohieronnalla ennen toimenpidettä. Merilevää voit tilata ihanilta Pietarsaarelaisilta sisaruksilta, jotka valmistavat itse upeita luonnonkosmetiikan tuotteita. Heidän tuotteitaan on saatavilla Ruohonjuuressa. Minulla oli ilo tutustua heihin ekokampaajaopiskeluitteni yhteydessä. He ovat perehtyneet perinteiseen yrttitietouteen. amnatur.com -Mira

1 view0 comments